10:53 h. Lunes, 09 de diciembre de 2019

L'artanenc Rafel Brunet estrenarà Xuetes...Vides marcades per un llinatge

L'obra teatral de Rafel Brunet, recrea en una dotzena d'històries, la discriminació soferta pels xuetes, els descendents dels jueus conversos mallorquins. L'obra va ser premiada per l'Ajuntament de Palma i s'estrenarà el proper 12 d'abril al Teatre Mar i Terra de Palma. 

artanoticies.opennemas.com  |  04 de abril de 2013 (17:00 h.)
Más acciones:

Rafel Brunet ha realitzat una llarga tasca per documentar aquesta obra, estudiant la història de la comunitat jueva de Mallorca des del segle XIV, moment en el qual van ser obligats a abandonar les seves creences i tradicions i a convertir-se al cristianisme. Ha completat la seva tasca de documentació amb entrevistes  i estudis arribant a la conclusió que la discriminació envers els 15 llinatges segueix essent una taca negra dins la societat mallorquina, de la qual encara no es parla obertament i que pensa hauran de passar dues generacions més per tal que es puguin cloure les ferides.

L'obra serà protagonitzada pels actors Joan Carles Bestard, Pep Galmés i el propi autor i director Rafel Brunet, el muntatge serà molt auster, ambientat en un magatzem ple de caixes. L'obra s'estructura en tres blocs, un referent a la discriminació soferta pels 15 llinatges, l'altre que reflexa les relacions personals i amoroses frustrades per la segregació i un tercer que es cenyeix a reflectir episodis històrics.

L'Ajuntament de Palma va premiar aquesta obra dins el Projecte Escènica amb una dotació de 12.000 euros que ha fet possible el muntatge.

Rafel Brunet el dia de la Presentació de Xuetes... Una vida marcada per un llinatge

 

Más noticias en Cultura

  Una glosa de Maria Cassellas pel Dia de la Mare

Amb un dia de retard, per problemes tècnics d'Artà Notícies, us oferim aquesta col·laboració de la...

  L'Herència del CC Sant Salvador ha encetat avui la XIII Mostra de Teatre Escolar

La Mostra de teatre, música i dansa  ha començat avui la seva tretzena edició que s'allargarà fins el...

  Molta participació al dia del llibre

El dia del llibre va ser la cloenda del programa Abril de Lletres que organitza l’ajuntament des de la biblioteca. Va ser un dia festiu...