19:58 h. Viernes, 24 de enero de 2020

Ens volen destruir Sa Canova

Els especuladors no descansen, ara tornen amenaçar un dels espais naturals més valuós de Mallorca: la platja i la zona dunar de Sa Canova. Actualment està declarada com ANEI i protegida per la Llei d'Espais Naturals, però, emparant-se en les reformes retrògrades de Delgado, uns promotors belgues intenten que s'anul·li la protecció perquè se’ls hi permeti destruir aquesta meravella natural.

artanoticies.opennemas.com  |  15 de febrero de 2013 (09:29 h.)
Más acciones:

Sa Canova és una de les darreres platges i zones dunars verges de les Balears
Sa Canova és una de les darreres platges i zones dunars verges de les Balears

La platja i la zona dunar de Sa Canova fou salvada al 1991 per l'acció conjunta de l'Ajuntament d'Artà i de la societat civil que va dur a terme la campanya "Sa Canova contra Ravenna" amb la participació del GOB, la UIB i els millors artistes plàstics del moment que, encapçalats per Miquel Barceló, donaren les seves obres per fer cartells i finançar la campanya, Sicilia, Broto, Mariscal i Tapies es sumaren a la iniciativa. Un estudi geològic encarregat per l'Ajuntament a la UIB va demostrar que tota l'àrea constituïa una zona dunar amb valors molt singulars i finalment després de moltes reticències per part del govern del PP va ser declarada Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) i preservada de qualsevol possibilitat d'urbanització.

Ara tot d'una que se'ls hi dona la mínima oportunitat, a través dels decrets d'interès autonòmic del Conseller Delgado, els especulador sense escrupols tornen a la càrrega i disfressen la destrucció d'un espai natural amb l'eufemisme d'una urbanització "ecològica", apel·lant a la creació de llocs de treball i a tòpics gastadíssims que ara, aprofitant la crisi, pensen que potser podrien calar. 

El municipi d'Artà ha apostat clarament des de fa molt temps per un model de turisme basat precisament en la protecció i la gestió dels espais naturals i dels valors culturals, en aquest sentit han anat les normes urbanístiques i els plans de promoció, com el projecte Ferrutx i ara el Pla Turístic "Artà Sorprèn". I s'ha demostrat que és un model amb molt més futur que el turisme massiu o el basat amb la destrucció sistemàtica i especulativa de territori. La majoria de les forces polítiques municipals semblen molt compromeses en mantenir aquest model i esperam que siguin fermes i que impedeixin que aquest atemptat urbanístic pugui prosperar en cap sentit.

Des d'Artà Notícies seguirem de molt a prop aquest tema i procurarem informar-ne puntualment perquè pensam que Artà, i tota Mallorca, si juguen moltíssim en aquest afer.