10:11 h. Lunes, 09 de diciembre de 2019

L'Ajuntament ha aturat les fumigacions amb herbicides per a neteja viària.

En una nota de premsa, l'Ajuntament d'Artà  informa que l’empresa de neteja viària fumigava amb herbicida i l’ajuntament, després d’aprovar una moció en contra del seu ús, ho ha aturat immediatament.
 

artanoticies.opennemas.com  |  02 de mayo de 2013 (22:17 h.)
Más acciones:

Contingut de la nota de premsa:

Artà, 2 de maig de 2013

Avui matí l’empresa que té la concessió del servei de neteja viària del municipi, ha iniciat una intervenció per eliminar les herbes de les voravies urbanes a través de la fumigació amb productes que contenen aigua de glifosat, concretament amb Tomcato i Roundup.

L’empresa havia avisat el passat dia 30 d’abril als tècnics municipals que iniciaria aquesta tasca el proper dia 2 de maig i comentava que eren herbicides d’ús comú habitual per parcs i jardins, amb un nivell de toxicitat baix i que són d’estesa aplicació.

En el plenari del mateix 30 d’abril s’havia aprovat una moció en què l’ajuntament d’Artà es comprometia a no utilitzar herbicides tòxics que continguessin glisofats, així com demanar al Consell que fes el mateix en les carreteres que són de la seva utilitat.

Per aquest motiu, avui matí mateix, de seguida que s’ha iniciat l’actuació, l’ajuntament ha aturat immediatament l’aplicació d’aquests productes a les voravies del municipi. Han rebut l’ordre directa de destinar mitjans mecànics i humans per eliminar les herbes que neixen i creixen als carrers del casc urbà.