11:11 h. Lunes, 09 de diciembre de 2019

S'ha inciat la xermada del poblat talaiòtic de ses Païsses

Continuen els treballs per millorar el poblat talaiòtic de Ses Païsses, i fer més fàcil la seva visita i la seva interpretació. Ara s'han iniciat les tasques per xermar el sotabosc de l'alzinar que amagava totalment la part sud oest del poblat. En estar enllestides es podrà tenir una idea de conjunt del poblat i també es podrà resseguir el perímetre complet de la murada.
artanoticies.opennemas.com  |  15 de marzo de 2013 (15:55 h.)
Más acciones:

La brigada del Consell xermant el poblat talaiòtic de Ses Païsses.
La brigada del Consell xermant el poblat talaiòtic de Ses Païsses.

Les tasques són dutes a terme per una brigada del Consell de Mallorca integrada per quatre homes, els quals netegen el bosc de forma selectiva i amb mètodes manuals, per tal de no danyar les estructures arqueològiques i preservar també les alzines. Les restes de la xermada seran triturades in situ i de forma selectiva, algunes d'elles que inhibeixen la sortida d'herba seran posteriorment escampades a les parts superiors de les parets de les zones restaurades del poblat, i les altres incorporades a la terra del bosc que resta fora del poblat.

També han començat a entrar en servei, de forma experimental, els codis qr que permeten que els visitants carreguin audio guies, en l'idioma que desitgin, als seus telèfons mòbils.