10:46 h. Lunes, 09 de diciembre de 2019

El Govern reté 1,1 milions destinats a la restauració de Bellpuig

Els consellers insulars i regidors del PSIB-PSOE exigeixen al Govern que lliuri, de manera immediata, els 1,1 milions procedents d'inversions estatutàries rebuts ja fa temps de Madrid i destinats a la rehabilitació del monestir de Bellpuig.

artanoticies.opennemas.com  |  18 de abril de 2013 (11:55 h.)
Más acciones:

Consellers i regidors del PSOE davant Bellpuig. Foto UH
Consellers i regidors del PSOE davant Bellpuig. Foto UH

El PSIB-PSOE exigeix al Govern que lliuri, de manera immediata, els 1,1 milions procedents d'inversions estatutàries rebuts ja fa temps de Madrid i destinats a la rehabilitació del monestir de Bellpuig.
Així ho van exposar ahir al recinte del Monestir de Bellpuig els consellers socialistes del Consell, Jaume Garau i Francesc Dalmau juntament amb la secretària general dels socialistes d'Artà, Maria Francisca Servera i l'edil socialista, Paula Ginard.
Garau explicava que «en el mes de desembre de 2010 es va subscriure un conveni entre Turespaña i la Comunitat Autònoma per a realitzar una sèrie d'inversions estatutàries a Balears i compensar el dèficit econòmic històric. Posteriorment es va fer un conveni entre Govern i Consell en què s'atorgaven 8 milions d'aquestes inversions destinats a la recuperació d'espais emblemàtics per al turisme cultural i un total de 1,1 milions anaven destinats a la restauració de Bellpuig ».
Per la seva banda, Dalmau recordava que «la inversió es va fer efectiva al Govern fa uns dos anys. I avui aquests diners encara no s'ha transferit al Consell perquè pugui començar les obres. Els diners està en un calaix quan podria servir per reactivar l'economia de Mallorca i rehabilitar el patrimoni. La incompetència del PP farà que es perdin més d'un milió d'euros per rehabilitar Bellpuig ».
Afegia que «exigim la presidenta del Consell Maria Salom que s'obsessioni amb les inversions estatutàries tant com s'ha obsessionat amb el tema de portar les escombraries de fora».
Així mateix, els socialistes recordaven que «els diners d'aquestes partides és finalista i per tant no es pot utilitzar per realitzar altres inversions». D'aquesta manera lamentaven que «si no es fa efectiva el Govern balear haurà de tornar els diners rebuts del govern central».
A l'octubre de 2012 l'Ajuntament d'Artà, per unanimitat, amb el vot del PP, va aprovar una moció, presentada pel PSOE, en el mateix sentit.

font Ultima Hora

Más noticias en Política

  Torna a plenari l'aprovació dels comptes que permetria pagar als proveïdors

Demà dimarts 30 d'abril, a les 18 hores, hi ha convocada sessió ordinaria del Ple Municipal. Entre els 14 punts de...

  L'Ajuntament encarrega una assessoria per valorar les deficiències del Teatre

Les principals deficiències es troben als aparcaments de la part inferior de la plaça que s'obre davant de l'edifici....