08:38 h. Viernes, 15 de noviembre de 2019

Tomeu Català va desbordar la capacitat del Teatre a la seva conferència sobre les drogues

La primera conferència del Cicle Construïm el seu futur, va esdevenir un gran èxit tant per la nombrosa assistència de públic com per la qualitat del conferenciant i per l'original i motivada aportació dels alumnes que havíen preparat el cicle.

artanoticies.opennemas.com  |  14 de abril de 2013 (23:29 h.)
Más acciones:

Conferència de Tomeu Català
Conferència de Tomeu Català

La primera conferència del Cicle Construïm el seu futur a càrrec de Tomeu Català va ser acollida amb una gran expectació per un nombrós públic que va desbordar la capacitat de la Sala d'actes del Teatre d'Artà. Guillem Serra el director del Col·legi Sant Salvador va presentar el cicle de conferències i el conferenciant, una persona molt coneguda dels artanencs donada la seva estada com a vicari d'Artà, on es va fer molt popular, com un gran animador de la joventud.

A continuació els alumnes de tercer d'ESO van presentar la feina de preparació i investigació que havien dut a terme sobre el tema de les drogues, i va quedar en evidencia el gran interès i la motivació que havia suscitat en ells. Fruit d'una metodologia participativa i de l'habilitat en el maneig de noves tecnologies, van presentar els resultats d'una enquesta i després es va visionar un vídeo produït per ells mateixos en el qual els estudiants explicaven les seves experiències i opinions i els coneixements que tenien sobre el tema de les drogues. Va resultar un document molt interessant i entretingut per a tot el públic assistent.

Després d'aquest interessant preàmbul, Tomeu Català va desplegar els seus coneixements, la seva enorme experiència de 30 anys al Projecte Home i el seu carisme, en una xerrada que va fugir de tecnicismes per centrar-se en aquelles qüestions de caire humà i d'allò que podem fer en la vida quotidiana per prevenir les addiccions i per modelar personalitats preparades a decidir el seu propi destí. També va recalcar, que mai es pot donar un cas per perdut i que sempre es pot fer alguna cosa per molt desesperada que sigui la situació. Va parlar del gran impacte sobre els famílies que té un cas de drogoaddicció i finalment va incidir en la importància que les persones que acudeixen al Projecte Home segueixin tot el programa complet, ja que l'addicció no és més que un símptoma d'un mal més profund, d'una carència vital, i que si no s'arriba a aquestes causes de l'addicció i es creen mecanismes per superar-les, que és el que pretén el programa, hi ha el perill de recaigudes, mentre que entre els que completen el programa, els nivells d'èxit són de més del 90%.

 

Más noticias en Societat

  hola

hola

  prova de reinici

això és una prova

  Artà Notícies deixarà de publicar durant 10 dies per dur a terme una reestructuració

Després d'una primera etapa experimental de 5 mesos, que consideram que ha assolit els objectius que ens havíem proposat, ara...