Imprimir

El filòleg artanenc Jaume Guiscafrè edita el VI volum de les Rondalles Mallorquines

artanoticies.opennemas.com | 22 de abril de 2013

Jaume Guiscafrè, filòleg i editor de les Rondalles

Els filòlegs de la UIB Josep A. Grimalt i  Jaume Guiscafrè han tingut cura de l'edició crítica de l'Aplec de Rondaies Mallorquines d'en Jordi des Racó, una tasca iniciada el 1996 i que demà treurà a la llum el volum sisè finançat gràcies al micromecenatge.

Aquesta edició   crítica pretén reunir el màxim d’informació sobre la gran obra de Mn. Antoni M. Alcover. Les rondalles que formen l’Aplec es presenten ordenades segons el model de classificació d’Aarne-Thompson, el més conegut i acceptat dels sistemes de classificació rondallística.

En aquest sisè volum conclou la publicació de les rondalles meravelloses, la qual es va iniciar en el primer volum (amb rondalles com «Es tres germans i es nou gegants», «La bona reina i la mala cunyada», «Na Magraneta», «La bossa buida i es cànyom», etc.), i inclou totes les rondalles religioses (com «Es poal florit», «Es soldat de marina», «La flor romanial», etc.). Cada rondalla va acompanyada de notes crítiques i comentaris a dos nivells: el del lector culte no especialitzat i el de l’especialista, que trobarà també la transcripció literal de les anotacions corresponents a cada rondalla, extretes de les sis llibretes en què mossèn Alcover consignava el material que arreplegava de la tradició oral i que li servia com a base per a la posterior elaboració dels textos. També s’inclouen les il·lustracions que han acompanyat tradicionalment les edicions populars de les rondalles, degudes als germans Francesc de B. i Josep Moll Casasnovas, i les que va fer Pere Prat i Ubach per a l’edició de luxe commemorativa del cinquantenari de la primera edició.

CARACTERÍSTIQUES DEL VOLUM VI

  • Format: 17x24 cm
  • 440 pàgines
  • Paper de 90 gr.
  • Coberta de amb tapa dura, guaflex amb estampacions daurades, amb sobrecoberta
  • Il·lustracions de Francesc de Borja. i Josep Moll Casasnovas i de Pere Prat i Ubach
  • Plecs cosits amb fil vegetal
  • Tiratge: 1000 exemplars
  • Preu de venda al públic: 30 Euros

Puede ver este artículo en la siguitente dirección http://artanoticies.opennemas.com/articulo/cultura/el-fil-leg-artanenc-jaume-guiscafr-rdita-el-vi-volum-de-les-rondalles-mallorquines/20130422204418001184.html

Artà Notícies
© 2019 Artà Notícies

Artà Notícies


     
Desarrollado por Openhost con:      
OpenNeMaS CMS OpenHost S.L. Opennemas CMS