Imprimir

El Govern pretén eliminar punts de vigilància d'incendis forestals a Artà

artanoticies.opennemas.com | 16 de abril de 2013

Davant els rumors que circulaven, diverses fonts consultades confirmen aquesta possibilitat, que podria conduïr a un desastre els espais forestals d'Artà, ja que l'unica possibilitat de controlar un foc forestal a l'estiu és detectar-lo tot d'una i actuar amb molta celeritat en l'extinció. Sense vigilància això no és possible.

Artà és un dels municipis que històricament ha estat més afectat pels incendis forestals, i bona part de la coberta boscosa de les Muntanyes d'Artà ha desaparegut víctima de les flames. L'augment dels mitjans d'extinció i de vigilància en que es dotà la zona els darrers anys havien conduït a una disminució dels sinistres. Encara que es continuaven produint incendis, la majoria eren extingits abans que agafassin grans proporcions. 

Però si desapareixen punts de vigilància, cosa ben plausible davant l'acomiadament d'una trentena de treballadors d'Espais de Natura i Ibanat, l'alerta immediata no és possible i quan es detecta el foc en moltes ocasions ja ha adquirit unes proporcions que fan molt complicada l'extinció i provoquen grans superfícies calcinades. Esperem que El Govern rectifiqui la seva política i que aquest estiu no hàgim de patir per la integritat dels nostres espais naturals.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección http://artanoticies.opennemas.com/articulo/mediambient/el-govern-preten-eliminar-punts-de-vigil-ncia-d-incendis-forestals-a-art/20130416210244001156.html

Artà Notícies
© 2020 Artà Notícies

Artà Notícies


     
Desarrollado por Openhost con:      
OpenNeMaS CMS OpenHost S.L. Opennemas CMS