Imprimir

Emotiu pregó i magnífic concert de l'Orfeó Artanenc

artanoticies.opennemas.com | 24 de marzo de 2013

Els assistents al pregó de Setmana Santa a càrrec d'Antoni Amorós, han pogut gaudir també d'un concert molt encertat de l'Orfeó Artanenc, reforçat en determinades peces per una magnífica formació instrumental.

L'Acte ha començat amb una sèrie d'agraïments per part de la Confraria, a continuació Pere Pep Gil ha presentat el Concert de l'Orfeó Artanenc que de seguida a començat la seva actuació sota la direcció de Maria Antònia Serra. Han interpretat peces de Palestrina, Bach, Shubert, Vivaldi, Mozart i Haendel, amb una sàvia mescla entre la interpretació coral i l'acompanyament instrumental, que s'ha introduït paulatinament en el concert: iniciat amb un piano sòl al qual peça rera peça s'hi anaven afegint nous instruments, primer un contrabaix, a continuació dos violins, i finalment un conjunt de vent amb trompetes flautes, trombons i bombardins i els timbals. Aquesta incorporació ha produït un crescendo que ha culminat amb l'Halleluiah del Mesies de Haendel amb el qual s'ha despedit la veterana formació musical entre els aplaudiments entusiastes del públic.

La celebració ha continuat amb la intervenció de mossèn Joan Servera, el Rector actual d'Artà, que ha fet la presentació del pregoner. Maria Tous, pregonera  l'any anterior ha passat el testimoni fent entrega de l'escapulari oficial a Antoni Amorós i aquest de seguida ha començat un relat proper i ple d'humanitat de les seves vivències com a Rector d'Artà durant onze anys, fent especial esment a com es vivia la Setmana Santa entre bastidors, i com s'anaven teixint complicitats entre ell i el poble a mesura que passaven els anys, desgranant dia a dia, i hora a hora els actes de Setmana Santa i com els viu un capellà tant des de la perspectiva pràctica d'haver-los d'organitzar com des de la perspectiva espiritual.

Acabat el pregó li han plogut les felicitacions i ha tingut ocasió de saludar molts dels amics que va fer mentre exercia de rector a Artà.

 

Puede ver este artículo en la siguitente dirección http://artanoticies.opennemas.com/articulo/cultura/emotiu-prego-i-magnific-concert-de-l-orfeo-artanenc/20130324231155001017.html

Artà Notícies
© 2019 Artà Notícies

Artà Notícies


     
Desarrollado por Openhost con:      
OpenNeMaS CMS OpenHost S.L. Opennemas CMS