20:25 h. Viernes, 24 de enero de 2020

El Correllengua arriba a Artà dissabte dia 27 d'abril

Després de tres anys, la Flama de la llengua tornarà a Artà. Està previst que arribi dia 27 d’abril a les 13.15 hores, i hi estigui fins a les 15.45 hores.

La OCB, Joves de Mallorca per la Llengua i JAC-IB (Joves Actius per la Cultura) conviden a totes les entitats i  els particulars a que participin en aquest acte.

El Govern es fa còmplice dels neofranquistes del Círculo en el muntatge d'Artà

El diari El Mundo informa que el Govern prendrà mesures repressives contra la inspectora de la Comarca de Llevant. Amb aquesta acció Bauçà segueix el joc del grup neofranquista Circulo Balear que pretén imposar el castellà com única llengua vehicular a les Illes Balears.

El Círculo va aconseguir manipular uns pares del Col·legi Públic Na Caragol perquè es prestessin a denunciar el centre perquè no utilitzava el castellà com a llengua vehicular.

La Periodista artanenca Catalina Serra serà la directora del nou diari en català AraBalears

Catalina Serra Fito, és una artanenca que des de fa molts anys ha figurat entre els professionals del periodisme més solvents de Barcelona. Actualment és subdirectora del diari Ara i anteriorment havia estat redactora de cultura del diari El País i havia col·laborat en importants mitjans de comunicació.

A partir del 23 de maig serà la directora del diari Ara Balears la nova publicació en català que prendrà el relleu del Diari Balears, que tanca després de 17 anys al carrer.

ARA Balears, el nou diari en català, es presenta a Artà diumenge dia 5

El nou diari en català que sortirà al carrer el proper 23 de maig serà presentat a Artà diumenge dia 5 de maig a les 20 hores, al Teatre. La seva directora, l'artanenca Catalina Serra,  fara la presentació i l'empresari Joan Serra, explicarà el suport empresarial que ha tingut el projecte a les Illes. La introducció a l'acte serà a càrrec de Miquel Pastor.

JAC-IB, Joves Actius per la Cultura, es presenta demà 4 de maig a Artà

Amb una festa a l'amfiteatre de Na Batlessa, es presentarà a Artà aquesta Associació de Joves creada per promoure la cultura de Mallorca d’una forma lúdica i dinàmica, i que creuen que és necessari construir una xarxa sòlida entre el jovent per poder lluitar per un futur millor.

L'acte serà a les 22 hores i comptarà amb actuacions musicals de diversos grups i parlaments.

S'espera un massiu seguiment de la vaga per part de les escoles d'Artà

La vaga convocada demà a l'ensenyament contra  la LOMCE, contra les polítiques de retalls, contra la coacció a la llibertat de càtedra dels professors i contra la política lingüística que preten arraconar el català, tindrà un seguiment quasi bé total per part dels professorat de les diverses escoles d'Artà. L'IES Llorenç Garcies Font, Na Caragol, El Co·legi Sant Salvador i el Pou de Sa Lluna, ens han confirmat que paralitzaran pràcticament tota l'activitat.

Artà Notícies deixarà de publicar durant 10 dies per dur a terme una reestructuració

Després d'una primera etapa experimental de 5 mesos, que consideram que ha assolit els objectius que ens havíem proposat, ara volem abordar una nova etapa de consolidació del projecte d'Artà Notícies per tal de garantir la seva continuïtat. Per tal de preparar aquesta nova empenta ens aturam durant uns dies per poder dedicar totes les energies a el·laborar el nostre projecte de futur.

Us demanem disculpes per aquest parèntesi, esperant que a la tornada podrem oferir un Artà Notícies millorat, tant en la vessant tècnica, com organitzativa i de continguts.

 

Convocat Ple extraordinari per la concessió del Bar del Teatre el dia 16

En haver-se declarat deserta la concessió en l'anterior concurs, ara l'Ajuntament canvia les bases per fer una nova convocatòria per tal que s'hi presentin aquelles persones interessades en l'explotació del Bar del Teatre d'Artà.

Al Plenari també es donarà compte de l’informe d’avaluació del compliment anual del Pla de sanejament.

Avui comença el cicle Construïm el seu futur organitzat pel Col·legi Sant Salvador

En ell es volen abordar els temes que més preocupen i afecten als adolescents, uns temes seleccionats a partir del debat i la reflexió amb els alumnes de tercer i quart d'ESO, i que es concretarà en quatre sessions, a cadascuna de les quals participaran experts en la matèria.

La sessió d'avui serà a les 20 h al Teatre i girarà entorn d'una conferència de Tomeu català, President del Projecte Home

Nou apartat Hemeroteca per cercar notícies antigues a Artà Noticies

Hem incorporat una nova secció d'Hemeroteca a la qual podeu accedir als articles que s'han publicat a un dia determinat. Trobareu un calendari en el qual us podreu desplaçar pels diferents mesos i seleccionar el dia del qual voleu veure les publicacions.

Artà Notícies també compta amb un cercador (al cornaló dret de la portada) amb el qual podeu buscar articles per paraules que contenen.

Esperam que aquestes eines us siguin útils.

Ja tornam Publicar

Un canvi de versió en la plataforma informàtica d'Artà Notícies ens va impedir publicar articles  dimarts i dimecres. Avui, dijous, ja podem tornar a utilitzar-la i anirem publicant les informacions pendents. Demanem disculpes als lectors per les molèsties.

El primer consistori de la II República a Artà. Jaume Morey

Jaume Morey ens ofereix una mirada sobre el primer consistori sorgit de les eleccions del 12 d’abril de 1931. Amb l’eclosió de tres regidors que protagonitzaren un canvi impensat, tot i que desitjat. Ells donaren forma a una nova manera de regir l’ajuntament. Per primera vegada, la iniciativa municipal no la marcaven els cacics: aquell consistori va ser considerat com la primera derrota de don Pere Morell i Olesa, senyor dels Olors. La II República, però, va ser tràgicament anorreada pel cop militar del 18 de juliol de 1936.

Oferim, per tant, un resum del que feren aquells tres regidors del primer ajuntament democràtic elegit l’abril de 1931, ara fa 82 anys.

10 falsedats sobre la immersió. Col·laboració de Miquel Piris

Les polítiques de Bauzá i el PP, l’ideari dels partits nacionalistes espanyols com UPYD o Ciutadans i la potent armada de mitjans de comunicació nacionalistes espanyols han induït a algunes persones en contra del sistema d’immersió establert a les Balears des de l’any 1986 per acord unànime de tots els partits polítics... Repassem algunes de les falsedats i afirmacions en que es basen Bauzá i els seus seguidors:

Amb el català, pel món. Col·laboració de Margalida Amorós Bauzà

Margalida Amorós Bauzà és una artanenca, llicenciada en Ciències Polítiques i Master en Estudis Europeus, que ha desenvolupat quasi tota la seva carrera professional fora de Mallorca. Ens explica a l'article com el català ha estat un valor afegit a l'extranger i a la península, però ens alerta també de certa hostilitat xenòfoba que comença a detectar.